1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Macar şirket MOL Kuzey Denizi’nde

Macar şirket MOL Kuzey Denizi’nde

Enerji Günlüğü - Macar enerji şirketi MOL Alman Wintershall şirketinin Kuzey Denizi’ndeki varlıklarını satın alarak bölgeye giriş yaptı.MOL, açık...

Macar şirket MOL Kuzey Denizi’nde

Enerji Günlüğü - Macar enerji şirketi MOL Alman Wintershall şirketinin Kuzey Denizi’ndeki varlıklarını satın alarak bölgeye giriş yaptı.

MOL, açık deniz deneyimini gerçekleştirmek amacıyla 375 milyon dolar ödeyerek Wintershall şirketinin Kuzey Denizi’ndeki varlıklarını satın aldı. 375 milyon dolarlık alım fiyatı 2014 yılının ilk çeyreğinde beklenen kapanış değeri ayarlamalarına tabi olacak.

MOLBÖLGEDE TOPLAM 14 LİSANS ALACAK

MOL Group bu satın alma ile bölgede toplam 14 lisans alacak. Şirketin Broom alanında %29, Catcher’de %20, Cladhan’da %33.5 ve Scolty/Crathes’de %50 oranında özkaynak hissesi olacak. Anlaşmanın bir parçası olarak MOL aynı zamanda Wintershall şirketinin Sullom Voe Santralindeki mevcut altyapıdaki ve Brent Boru Hattı Sistemindeki özkaynak hisselerine de sahip olacak.

MOL GROUP GENİŞLEME VE YENİ ALANLARDA BÜYÜME KONUSUNDA CİDDİ

MOL CEO’su Zsolt Hernadi Cuma günü yaptığı basın açıklamasında, “ Bu MOL’un tarihinde bir köşetaşı. Bu stratejik hamleyi yapmak için Kuzey Denizi bizim için en doğru bölge. Yatırımcılarımıza ve rakiplerimize MOL Group’un genişleme ve yeni alanlarda büyüyebilme konusunda ciddi olduğu mesajını açıkça veriyoruz” dedi.

Wintershall İcra Direktörleri Kurulu Başkanı Rainer Seele, BASF iştiraki tarafından Cuma günü yayınlanan bir açıklamada, “ Çalışmayan varlıkların satılmasıyla Kuzey Denizi’nde çalışan varlıklarımızın arama, saha geliştirme ve üretim faaliyetlerini güçlendirmeye odaklanabiliriz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler