1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Macaristan Güney Akım inşasını onayladı

Macaristan Güney Akım inşasını onayladı

Enerji Günlüğü - Macaristan parlamentosu, Güney Akım doğalgaz boru hattı inşaatının başlanmasına izin veren yasa tasarısını kabul etti.Rus RBK gazetesinin...

Macaristan Güney Akım inşasını onayladı

Enerji Günlüğü - Macaristan parlamentosu, Güney Akım doğalgaz boru hattı inşaatının başlanmasına izin veren yasa tasarısını kabul etti.

Rus RBK gazetesinin haberine göre, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın destek verdiği Güney Akım projesi parlamentoda oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece, Rus enerji devi Gazprom'la anlaşması olan Macaristan enerji şirketi MVM, boru hattının Macaristan ayağının yapımına altı ay içinde başlayabilecek.

Bulgaristan yönetimi, AB yasalarına uyumlu hale getirilene kadar projeyi dondurma kararı aldı. Bulgaristan'ın aldığı bu kararda AB baskısının etkili olduğu veAB’nin büyük ihtimalle Macaristan'a da böyle bir baskı uygulayacağı tahmin ediliyor. Ancak Macaristan hükümeti öncelikli olanın kendi ihtiyaçları olduğu konusunda şimdilik ısrarcı. Güney Akım sayesinde Macaristan'ın günde 70 milyon metreküp Rus doğalgazı alabilecek.

Moskova'nın çok önem verdiği Güney Akım projesi, Rus doğalgazını -Ukrayna'dan transit geçiş olmaksızın- doğrudan Avrupa Birliği ülkelerine ulaştırılmasını öngörüyor. Avrupa'nın enerji güvenliği için önemli olan projeye Rus Gazprom, İtalyan Eni, Fransız EDF ve Alman Wintershall şirketleri fon sağlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler