1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Macaristan Meclis’i Rusya ile nükleer anlaşmayı onayladı

Macaristan Meclis’i Rusya ile nükleer anlaşmayı onayladı

Enerji Günlüğü - Macaristan Parlamentosu, Rusya ile Macaristan arasında Pakş nükleer santralinde iki reaktör kurulmasını öngören anlaşmayı onayladı.İnterfaks...

Macaristan Meclis’i Rusya ile nükleer anlaşmayı onayladı

Enerji Günlüğü - Macaristan Parlamentosu, Rusya ile Macaristan arasında Pakş nükleer santralinde iki reaktör kurulmasını öngören anlaşmayı onayladı.

İnterfaks ajansının haberine göre, 14 Ocak 2014 tarihinde imzalanan Rusya ile Macaristan arasında nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılmasına dair anlaşma 29 milletvekilinin olumsuz oyuna karşılık 256 milletvekilinin olumlu oy kullanmasıyla Macaristan Parlamentosu tarafından onaylandı.

Anlaşma çerçevesinde Pakş nükleer santraline 1000-1200 MW gücünde iki reaktör kurulmasına ve, santrale yakıt temini ve bakım hizmetine ilişkin kontrat imzalandı.

Ocak ayının ortasında Macaristan nükleer santrali konusunda olası 10 milyar Euro kredi verilmesiyle ilgili olarak henüz bir kredi kararı alınmadığını ifade eden Rusya Federasyonu Maliye Bakanı Anton Siluanov, halen kredinin 10 yıllık bir geri ödeme süreci ve ödemelerin 21 yıl sonra başlaması konularının değerlendirildiğini ifade etti. Bakan, “Kredi kararı henüz yok. Kredi şartları konusunda müzakerelerimiz devam ediyor. Bu yılın ortalarına doğru kesin bir karara varılacağını umuyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler