1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Macaristan Türk Akımı'ndan gaz alacak

Macaristan Türk Akımı'ndan gaz alacak

Enerji Günlüğü – Gazprom, Macaristan'a Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı'ndan doğal gaz tedariği için bir anlaşma imzaladı. Macaristan Dışişleri...

Macaristan Türk Akımı'ndan gaz alacak

Enerji Günlüğü – Gazprom, Macaristan'a Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı'ndan doğal gaz tedariği için bir anlaşma imzaladı. 

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ve Gazprom Başkanı Aleksey Miller başkanlığındaki bir çalışma grubu dün Moskova'da bir araya gelerek işbirliğini geliştirme olanaklarını görüştü. Szijjarto ve Miller Macaristan'ın gaz iletim sisteminin geliştirilmesi amacıyla bir yol haritası imzaladılar.

Toplantıda Macaristan'a doğal gaz tedariği ve Macaristan'da gaz depolama konularının yanısıra üçüncü ülkelere de gaz transiti konusu da ele alındı. Anlaşma kapsamında 2019 yılında tamamlanması planlanan Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı Macaristan kolundan Macaristan'a doğal gaz iletilecek. Macaristan Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı rotasının Rus gazını almak için en iyi rota olduğunu ifade ediyor.

Ayrıca toplantıda, Gazprom Export ile Hungarian Gas Trade Ltd. şirketleri bir ön anlaşma imzaladılar. 

2016 yılında Rusya Macaristan'a toplam 5.7 milyar metreküp doğal gaz ihraç etti. Ukrayna üzerinden yapılan bu ihracat Macaristan'ın gaz tüketiminin yüzde 60'ını oluşturuyor. 

Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı iki hattan oluşacak. Birinci hattan Rus gazı doğrudan Türkiye'ye gelecek, ikinci hat ile de Avrupa'ya ulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler