1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Macaristan, TürkAkım üzerinden gaz almayı istiyor

Macaristan, TürkAkım üzerinden gaz almayı istiyor

Enerji Günlüğü - Macaristan, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı üzerinden Orta Avrupa’nın da gaz alabileceğini ve Avrupa Birliği’nin bu duruma engel olmamasını...

Macaristan, TürkAkım üzerinden gaz almayı istiyor

Enerji Günlüğü - Macaristan, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı üzerinden Orta Avrupa’nın da gaz alabileceğini ve Avrupa Birliği’nin bu duruma engel olmamasını istedi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, "Batı Avrupa, Rus doğalgazını kuzey rotası üzerinde satın alabilecek. Biz de Orta Avrupa olarak kendimiz için de böyle bir hak talep ediyoruz. Batı Avrupa ve Brüksel tekere çomak sokmamalı. TükAkım yoluyla güneyden bir rota üzerinden doğalgaz alma fırsatına sahibiz" diye konuştu. 

Bulgaristan ve Sırbistan ile, Türk Akım üzerinden Bulgaristan-Türkiye sınırına gelecek doğalgazı Macaristan'a kadar taşımak için ikinci bir boru hattı inşaa edilmesi konusunda anlaştıklarını belirten Szijjarto, "Orta Avrupa'nın Batı Avrupa'nın yaptığı gibi Rusya ile enerji alanında işbirliğini büyütebileceğini umuyoruz" dedi.

MACARİSTAN RUSYA’DAN 4 MİLYAR METREKÜP GAZ ALACAK

Szijjarto, Rusya'dan 2020 yılında 4 milyar metreküp doğalgaz almak için anlaşmaya vardıklarını söyledi ancak anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi vermedi. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre, Macaristan'ın yıllık doğal gaz ithalatı 2015 yılında 6,8 milyar metreküp, yurt içi üretimi ise 1,8 milyar metreküp olarak gerçekleşti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler