1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Macaristan yeni bir boru hattı kuracak

Macaristan yeni bir boru hattı kuracak

Enerji Günlüğü - Macaristan, Rus gazının Türkiye ve Yunanistan üzerinden alımı için bir altyapı oluşturulması çalışmalarını yoğunlaştıracak.Macaristan,...

Macaristan yeni bir boru hattı kuracak

Enerji Günlüğü - Macaristan, Rus gazının Türkiye ve Yunanistan üzerinden alımı için bir altyapı oluşturulması çalışmalarını yoğunlaştıracak.

Macaristan, Rusya'nın Güney Akım doğal gaz boru hattı projesinden vazgeçmesinin ardından, orta Avrupa bölgesine doğal gaz taşınması için yeni yollar oluşturulması konusunu gündemine aldı.

Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak ile Moskova'da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Macaristan'ın atacağı ilk büyük adımın Balkanlar üzerinden Macaristan'a doğalgaz taşıyacak yeni bir doğalgaz hattı inşası için gerekli olacak oluşturmak için mali, teknik ve altayapısal araçları bulmak olduğunu söyledi.

Rusya'nın şu anda dogalgazı Türkiye'ye göndermeyi ve Türkiye-Yunanistan sınırında bölgesel bir gaz dağıtım merkezi oluşturmayı planladığını belirten Szijjarto, Rus gazının Türkiye ve Yunanistan üzerinden alımı için bir altyapı oluşturulması konusunda gelecek yılın başlarından itibaren Yunanistan ve boru hattı yapım projesine katılabilecek bazı diğerBalkan ülkeleri ile görüşmeleri yoğunlaştırıcağını söyledi.

Bu çerçevede geçen hafta zaten Makedonya ve Sırbistan ile bir görüşme yaptıklarını ifade eden Szijjarto, yeni hattın inşası öncesinde altyapısal, mali ve teknik sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler