1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Macron Trump’ı petrol fiyatlarında mantığa davet etti

Macron Trump’ı petrol fiyatlarında mantığa davet etti

Enerji Günlüğü - Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, petrol fiyatlarının düşmesi talebini sürekli yenileyen ABD Başkanı Donald Trump’ı mantığını...

Macron Trump’ı petrol fiyatlarında mantığa davet etti

Enerji Günlüğü - Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, petrol fiyatlarının düşmesi talebini sürekli yenileyen ABD Başkanı Donald Trump’ı mantığını kullanmaya davet ederek, petrol fiyatlarının İran'ın petrol satabilmesi halinde düşeceği yanıtını verdi.

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Trump'ın yüksek petrol fiyatlarına ilişkin eleştirisine yanıt verdi. Macron, "Eğer ABD, İran'a yeniden yaptırım uygulamasıydı, petrol fiyatları bu kadar yükselmezdi" ifadelerini kullandı. "Eğer Trump mantığını kullanır ise, İran petrol satabildiğinde petrol fiyatları için iyi olduğunu görecek" diye konuşan Macron, "İran'ın petrol satabilmesi barış ve global petrol fiyatları için iyi olacak" dedi.

ABD’DEN TAVİZ YOK SİNYALİ

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı John Bolton, Avrupa Birliği'nin ABD'nin İran'ın petrol satışına yönelik yaptırımlarını aşmak için özel bir ödeme planı geliştirilmesi planını eleştirdi. Bolton, ABD'nin İran'a ekonomik yaptırımların uygulanması konusunda "agresif ve tereddütsüz" olacağını belirterek, Avrupa Birliği veya bir başkasının bu yaptırımların altını oymalarına imkan vermeyeceğini ifade etti. 

Avrupa Birliği'nin İran'ın petrol satışlarına devam edebilmesi için "özel amaç aracı" oluşturabileceğine kuşku ile yaklaşan Bolton, "AB etkili konuşun, ancak bunları gerçekleştirmede zayıftır. Henüz ortada olmayan ve ne zaman oluşturulacağını dair bir hedef tarih belirlenmeyen bu yapının gelişimini izleyeceğiz. Yaptırımlarımızın Avrupa veya başka ülkeler tarafından savuşturulmasına imkan verme niyetimiz yok” dedi.

İRAN İLE TİCARET İÇİN ÖZEL BİR ÖDEME MEKANİZMASI KURULACAK

 
Önceki ve Sonraki Haberler