1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden Bölgesi Komisyonunda valiliklerin etkisi arttırıldı

Maden Bölgesi Komisyonunda valiliklerin etkisi arttırıldı

Maden Bölgesi Komisyonu üye sayısı komisyon başkanı valilikçe atanmak kaydıyla 5’e çıkarıldı.

Maden Bölgesi Komisyonunda valiliklerin etkisi arttırıldı

Enerji Günlüğü - Maden Bölgesi Komisyonu üye sayısı komisyon başkanı valilikçe atanmak kaydıyla 5’e çıkarıldı. Oylamalarda eşitlik halinde başkanın oyu 2 oy sayılacak.

Maden Bölgelerine ve Ruhsatların Taşınmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik düzenlemesine göre Maden Bölgesi Komisyonunun (MBK), üye sayısı ve maden bölgesindeki yetkileri arttırıldı. Buna göre MBK, madencilik faaliyetlerini sadece kontrol etmeyecek; madencilik faaliyetlerini yönetmek ve maden bölgesinde gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak da MBK’nın sorumlulukları arasında olacak. 

KOMİSYON BAŞKANI VALİLİKÇE ATANACAK

MBK’nın üye sayısı da 4’ten 5’e çıkarıldı. MBK üyesi 5 kişiden başkan olan kişi ve bir üyesi valilikten; bir üyesi ilgili belediyeden ve iki üye de ruhsat sahibi şirket veya şirketlerden katılacak. MBK’nın başkanı ve üyelerinin görevlendirilmesinde ise yetki ve sorumluluk valiliklerde olacak. 

EŞİTLİK HALİNDE MBK BAŞKANININ OYU İKİ OY SAYILACAK

Maden bölgesi komisyonu başkan ve en az iki üyenin katılımıyla toplanacak ve kararlar oy çokluğu ile alınacak. Oylamalarda çekimser oy kullanılamayacak ve oyların eşit olması durumunda başkanın oyu doğrultusunda karar verilmiş sayılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler