1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden mühendisleri hizmet tarifesi açıklandı

Maden mühendisleri hizmet tarifesi açıklandı

Enerji Günlüğü - Maden Mühendisleri'nin 2016 yılında uygulayacakları asgari hizmet ücretleri belli oldu. Fizibilite raporu ücreti alt sınırı 10 bin...

Maden mühendisleri hizmet tarifesi açıklandı

Enerji Günlüğü - Maden Mühendisleri'nin 2016 yılında uygulayacakları asgari hizmet ücretleri belli oldu. Fizibilite raporu ücreti alt sınırı 10 bin 100 TL.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, Serbest Maden Mühendisliği Hizmetleri Asgari Ücret Tarfiesi'ni belirledi. Buna göre maden mühendislerinin fizibilite raporu hazırlama ücreti 2016 yılı için en düşük 10 bin 100 TL oldu.

SÖZLÜ İSTİŞARİ HİZMET 700 TL

Maden mühendislerinin asgari düşünsel (istişare) hizmet bedeli ise sözlü olarak verilirse 700 TL, yazılı rapor halinde sunulursa 915 TL olarak uygulanacak. Keşif hizmetlerinde belirlenen asgari hizmet ücreti ise ilk gün için 840 TL, sonraki her gün ise 560 TL olarak belirlendi.

EN YÜKSEK ÜCRETLER YERALTINDA

Sürekli mühendislik hizmetlerindeki en düşük aylık ücret, büro, şantiye, açık işletme tesislerinde 2 bin 785 TL olarak uygulanacak. Bu rakam, petrol ve doğalgaz sondajında 3 bin 835 TL, tünel metro inşaatlarında 4 bin 535 TL olarak belirlendi.

SONDAJ, TAHLİL, RAPOR VE PROJEYE AYRI ÜCRET

Maden mühendisleri, asgari ücret tarifesinde yer alan hizmetlerin dışında sondaj hizmetleri ile laboratuvar hizmetleri ile danışmanlık hizmetleri kapsamında hazırlanacak proje, rapor ve benzeri çalışmaları da tarifedeki ilgili kalemlere uygun olarak ayrıca ücretlendirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler