1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Maden ve jeotermal davaları Danıştay 8’de görülecek

Maden ve jeotermal davaları Danıştay 8’de görülecek

Jeotermal kaynaklar ve madenlerle ilgili davalar ve temyiz başvuruları Danıştay 8’inci Dairesi’nde görülecek.

Maden ve jeotermal davaları Danıştay 8’de görülecek

Enerji Günlüğü - Jeotermal kaynaklar ve madenlerle ilgili davalar ve temyiz başvuruları bundan böyle Danıştay 8’inci Dairesi’nde görülecek. 

Danıştay Dava Daireleri Arasındaki İşbölümü Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, 2023/33 sayılı Danıştay Başkanlık Kurulu Kararıyla yayımlandı. Karar, Danıştay Daireleri arasındaki işbölümüne ilişkin bazı değişiklikler getiriyor. Değişiklik düzenlemesi 10 Ağustos 2023 tarihinde yürürlük kazanacak.

Buna göre jeotermal kaynaklar da dahil olmak üzere maden, taşocakları, orman ve zeytincilikle mevzuatından kaynaklanan davalar ile bunlarla ilgili temyiz başvuruları bundan böyle Danıştay Sekizinci Dairesi tarafından görülecek. 

Proje süreci dahil olmak üzere çevre, boğaziçi, kültür ve tabiat varlıkları, gecekondu, kıyı ve turizm mevzuatının uygulanmasından kaynaklanan davalar ve temyiz başvurularına ise Danıştay 4’üncü Dairesi bakacak.

Karara göre 3’üncü, 7^nci ve 9’uncu Daireler vergi dava dairesi olarak görev yapacaklar. 

Karar düzeltme dosyaları dahil bütün dava dosyaları, 10 Ağustos 2023 tarihinden itibaren ayrıca bir karar verilmesine gerek olmaksızın; listeye bağlanmak suretiyle ve mevcut halleriyle ilgili daireye devredilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler