1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Maden yatırımlarında esneklik sağlanacak

Maden yatırımlarında esneklik sağlanacak

Enerji Günlüğü - Türkiye, madenlerde yasal düzenlemeleri esneterek mümkün olduğunca, ruhsat iptalleri yerine makul ölçülerde idari para cezası ve benzeri...

Maden yatırımlarında esneklik sağlanacak

Enerji Günlüğü - Türkiye, madenlerde yasal düzenlemeleri esneterek mümkün olduğunca, ruhsat iptalleri yerine makul ölçülerde idari para cezası ve benzeri hükümler getirecek.

Dünya Gazetesi'nden Meltem Gündüz'ün haberine göre, Madencilik sektöründe ruhsat güvencesinin artırılmasını teminen, Maden Kanunu’nda yer alan ruhsat iptali düzenlemeleri gözden geçirilerek, Maden Kanunu'nun uygulama yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle, ruhsat iptali yerine idari para cezası getirilmesi öngörülüyor.

Buna göre, 3213 sayılı Maden Kanunu’ndaki ve Madencilik Faaliyetleri Uygulama Yönetmeliği’ndeki ruhsat iptali ile ilgili hükümler değerlendirilerek, mümkün olduğunca, ruhsat iptalleri yerine makul ölçülerde idari para cezası ve benzeri hükümler getirilecek.

BÜROKRASİ AZALTILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yatırım süreçlerini kolaylaştırmak üzere lisans, ruhsat ve izin işlemlerinde istenen belgeleri azaltacak, elektronik ortamda temini mümkün olan belgelerin başvuru sahiplerinden alınmaması yönünde düzenleme yapacak.

İşletme faaliyetine ilişkin sürenin yüzde 20’sinin bürokrasi tarafından heba edildiği düşünülen Türkiye, bürokratik işlemlerdeki zorluklar nedeniyle dünyada, Slovakya, Venezuella, Slovenya, Endonezya, Polonya, Fransa, Rusya, İtalya, Kolombiya, Filipinler, Çin ve Hindistan’dan sonra 13. sırada yer alıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler