1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Madencilik devi Glencore’dan EV batarya sektörüne yatırım

Madencilik devi Glencore’dan EV batarya sektörüne yatırım

Dünyanın en büyük madencilik ve emtia ticaret şirketlerinden biri olan Glencore, İngiliz batarya üreticisi Britishvolt'tan hisse satın aldı.

Madencilik devi Glencore’dan EV batarya sektörüne yatırım

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük madencilik ve emtia ticaret şirketlerinden biri olan Glencore, İngiliz batarya üreticisi Britishvolt'tan hisse satın aldı.

İsviçre merkezli dünyanın en büyük hammadde ticareti şirketi Glencore Plc, elektrikli araçların piyasaya sürülmesini hızlandırmaya yardımcı olmak için İngiltere'de batarya üreticisi Britishvolt'tan hisse aldığını açıkladı. Glencore ayrıntıları açıklanmayan bu yatırımı, Britishvolt’a elektrikli araç bataryalarının ana hammaddelerinden olan kobalt tedarik etmek için imzaladıkları uzun vadeli stratejik ortaklığın bir parçası olarak gerçekleştirdiğini kaydetti.

Birleşik Krallık'ın lityum-iyon batarya hücresi teknolojileri ve ilgili Ar-Ge alanındaki en önde gelen yatırımcılarından biri olan Britishvolt, hali hazırda Kuzey İngiltere’deki Blyth'de eski bir kömür santrali sahasında elektrikli araçlar için batarya fabrikası inşaa ediyor. Britishvolt'un 3 aşamalı olarak kurmakta olduğu “gigafactory", 2027 yılının sonunda tamamlanmış olacak ve yılda 300 bin elektrikli araca batarya sağlamaya yeterli olacak şekilde üretim yapacak.