1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Madencilikte önemli değişiklikler Meclis GK’dan geçti

Madencilikte önemli değişiklikler Meclis GK’dan geçti

Madencilik sektöründe bürokrasiyi azaltarak yatırım ve çalışmaları kolaylaştıracak bazı değişiklikler TBMM Genel Kurulu’ndan geçti.

Madencilikte önemli değişiklikler Meclis GK’dan geçti

Enerji Günlüğü - Madencilik sektöründe bürokrasiyi azaltarak yatırım ve çalışmaları kolaylaştıracak bazı değişiklikler TBMM Genel Kurulu’ndan geçti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, KÖMÜR-DER’in düzenlediği Sektör Toplantısında yaptığı değerlendirmede Madencilikle ilgili önemli gördükleri bazı konuların Meclis Genel Kurulu’ndan geçtiğini kaydetti. 

Bakan Dönmez bunları şöyle sıraladı:

    6183 sayılı kanunun 22/a maddesi kapsamında vadesi geçmiş borcunun bulunmaması şartı, 18 başvuruda istenirken yeni yasal düzenlemeyle sadece 6 durumda bu belge istenecek. Bu durumlar; ruhsatların verilmesi, birleştirilmesi, sürelerinin uzatılması, devir ve intikallerle sınırlı olacak.

    Devredilen ruhsatlarda mevcut izin ve muafiyetler yine bu kapsamda devam edecek. Başka bir ifadeyle mevcut izin ve muafiyetler ruhsatı devralan için de geçerli olacak. Böylece gereksiz bürokrasiyi de azaltmış olduk.

    Ruhsat alanı içerisindeki taşmalara hapis cezası müeyyidesi kaldırılıyor. Ama idari, mali yükümlülük maddesi yine devam edecek. 

    Ruhsat bedelleri her yılın Ocak ayından sonra Haziran ayına kadar 2 kat olarak alınıyordu. Bu değişikliklerden sonra her ay için yasal gecikme zammı oranında ceza tahsil edilerek alınacak.

    6 ay önce verilmesi zorunlu olan temdit talepleri 12 ay önceye çekildi. Böylece, işletmeler iş yerlerini tatil etmeden, kapatmadan önce temdite ait işlerini daha önceden tamamlamış olacaklar. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler