1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Madencilikte Rusya-Türkiye ortak projeleri bu yıl başlayacak

Madencilikte Rusya-Türkiye ortak projeleri bu yıl başlayacak

ZYFRA CEO’su Igor Bogachev, Türkiye ve Rusya’nın madencilik alanındaki ilk ortak inovasyon projelerinin bu yıl başlayacağını söyledi.

Madencilikte Rusya-Türkiye ortak projeleri bu yıl başlayacak

Enerji Günlüğü -  ZYFRA CEO’su Igor Bogachev, Türkiye ve Rusya’nın madencilik alanındaki ilk ortak inovasyon projelerinin bu yıl başlayacağını söyledi.

Fin-Rus Yapay Zeka ve Endüstriyel Nesneler İnternet Firması (IIoT) ZYFRA’nın CEO’su Igor Bogachev, innovasyonların Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişme noktası olması gerektiğini belirterek, Madencilik alanındaki ilk ortak projelerin bu yıl başlayacağından emin olduğunu kaydetti.

Bogachev, “Türkiye için mevcut amaç yapay zekanın kullanımıyla madenciliğin sondaj ve patlatma, insansız araçlara sahip akıllı maden, kırıcı ve zenginleştirici mineraller gibi tüm değer zincirini sayısallaştırmaktır. Madencilik alanındaki ilk ortak projelerin bu yıl başlayacağından eminim” dedi.

İNOVASYONLAR İLİŞKİLERİN GELİŞME NOKTASI OLMALI

İnnovasyonların Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişme noktası olması gerektiğinin altını çizen Bogachev, “Metal ve maden endüstrilerinin dijitalleştirilmesinin yanı sıra, makine görüntüleme ve endüstriyel veri toplama tanıtımı için önemli bir potansiyel görmekteyiz. Rusya ve Türkiye arasındaki işbirliği en iyi uygulamaların, bilginin ve innovasyonun ortaklaşa paylaşımını kapsayacaktır; üçüncü ülkelerde de birlikte çalışabiliriz” dedi. 

Uygulanan teknolojik süreçlerdeki hassas ayarlama, makina performansını % 8-12 oranında iyileştireceğine dikkat çekti. 

ZYFRA, endüstriyel dijitalleştirme teknolojilerini geliştiriyor, bu tür ürünlere yatırım yapıyor. Şirket, Nesnelerin Endüstriyel İnterneti ile Yapay Zeka ortamını iyileştiriyor.  Şirketin ana sanayi alanları makine, metalurji (maden bilimi), madencilik, petrol & gaz ve kimya işletmeleri.  ZYFRA, tahmine dayalı analitik ve veri analizinde, teknik süreçlerin optimizasyonunda, makine ve yer personelinin izlenmesinde hazır endüstri çözümlerini destekliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler