1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Madeni yağ pazarında en çok satışı Shell yaptı

Madeni yağ pazarında en çok satışı Shell yaptı

Enerji Günlüğü – Shell, madeni yağ pazarını analiz eden iki ayrı değerlendirmede en çok satış yapan marka oldu. Shell markası, madeni yağlar...

Madeni yağ pazarında en çok satışı Shell yaptı

Enerji Günlüğü – Shell, madeni yağ pazarını analiz eden iki ayrı değerlendirmede en çok satış yapan marka oldu. 

Shell markası, madeni yağlar için küresel ölçekte pazar analizi yapan uluslararası araştırma ve danışmanlık şirketi Kline & Company’nin analizinde dünyada en çok madeni yağ satan şirket olarak açıklandı. Petrol Sanayi Derneği’nin (PETDER) Türkiye pazarına ilişkin sektör raporu da Shell&Turcas markasının 2018’de Türkiye satış miktarında birinci olduğunu bildirdi. Shell markası her iki ölçekte de 12 yıldır en çok satılan marka oldu. 

DERİNCE TESİSLERİNDEN 61 ÜLKEYE İHRACAT YAPILIYOR

Shell’in Akdeniz’deki en büyük madeni yağ ve gres üretim tesisi olan Derince’deki üretim tesisi, 2018 yılında Arjantin’den Suudi Arabistan’a, Amerika Birleşik Devletleri’nden Hollanda’ya kadar toplam 61 ülkeye, 34 bin ton ihracat gerçekleştirdi. 

Shell & Turcas Madeni Yağlar Genel Müdürü Seyfettin Uzunçakmak: “Pazardaki başarımızı, inovasyon gücümüz sayesinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sürdürüyoruz. Hedefimiz, müşterilerimize yüksek performans alacakları ürünler sunarak liderliğimizi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek. Başarımızda emeği olan çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Shell firmasının AR-GE çalışmalarına yaptığı yatırım, yılda 1 milyar doların üzerinde gerçekleşiyor. Şirketin ABD, Almanya, İngiltere, Hollanda ve Japonya’da; toplam 200 bilim insanının çalıştığı, madeni yağ konusunda uzmanlaşmış araştırma laboratuvarları bulunuyor. Şirket madeni yağ alanında 150’den fazla patente sahip. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler