1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Madenlerde ferdi kaza sigortası risk heyetini sigortacı oluşturmayacak

Madenlerde ferdi kaza sigortası risk heyetini sigortacı oluşturmayacak

Madenlerde zorunlu ferdi kaza sigortalarıyla ilgili risk inceleme heyetleri bundan böyle sigorta şirketince oluşturulmayacak. 

Madenlerde ferdi kaza sigortası risk heyetini sigortacı oluşturmayacak

Enerji Günlüğü - Madenlerde zorunlu ferdi kaza sigortalarıyla ilgili risk inceleme heyetleri bundan böyle sigorta şirketince oluşturulmayacak. 

Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası Tarife ve Talimatı Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişikliğe göre bundan böyle ilgili sigorta şirketleri, eksperlerden oluşan risk inceleme heyetinin oluşturulması sürecine dahil olmayacaklar. 

Tebliğ’e göre sigorta konusu işletmelerde, ilgili sigorta şirketleri, risk incelemesi kapsamında asgari sigortalama şartlarını tespit etmek zorunda. Söz konusu işletmenin sigorta poliçesi talebi üzerine, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) tarafından bu amaçla oluşturulmuş veri tabanında yer alan eksperler arasından bir risk inceleme heyeti teşkil ediliyordu ve 2 eksperden oluşan bu heyet daha önce ilgili sigorta şirketlerince teşkil ediliyordu. Bundan böyle ilgili sigorta şirketleri, risk inceleme heyeti teşkilinde rol almayacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler