1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Madenlerde maliyet artışları fiyat farkı ödemesi düzenlendi

Madenlerde maliyet artışları fiyat farkı ödemesi düzenlendi

Enerji Günlüğü -Yer altındaki maden işlerinde maliyet artışları için fiyat farkı ödemesi, ihalesi 11 Eylül 2014 ve sonrasında yapılan sözleşmelere...

Madenlerde maliyet artışları fiyat farkı ödemesi düzenlendi

Enerji Günlüğü -Yer altındaki maden işlerinde maliyet artışları için fiyat farkı ödemesi, ihalesi 11 Eylül 2014 ve sonrasında yapılan sözleşmelere yapılmayacak.

Maden Kanunu kapsamında devam eden kamu ihale sözleşmelerinde, yer altındaki maden işlerinde meydana gelen maliyet artışları için fiyat farkı ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ihalesi 11 Eylül 2014 ve sonrasında yapılan yer altındaki maden işleri sözleşmelerindeki maliyet artışları için fiyat farkı ödemesi yapılmayacak.

11 Eylül tarihinden önce sözleşme süresi biten ancak idarenin izni ile cezalı çalışılan işlerde de fiyat farkı hesaplanmayacak. Bu tarihten önce toplam ücret tutarı asgari ücretin iki katından fazla olan işçiler dikkate alınmayacak.

Karar, Kamu İhale Kanunu kapsamındaki idareler tarafından sözleşmeye bağlanan yer altı maden işlerinde uygulanacak ek fiyat farkı hesabına ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler