1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Maduro: Enerjide vahşi vampirlerle savaşıyoruz

Maduro: Enerjide vahşi vampirlerle savaşıyoruz

Enerji Günlüğü - Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro, enerji kaynaklarını sömüren doyumsuz vampirler bulunduğunu belirterek “Ekonomide siyasette...

Maduro: Enerjide vahşi vampirlerle savaşıyoruz

Enerji Günlüğü - Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro, enerji kaynaklarını sömüren doyumsuz vampirler bulunduğunu belirterek “Ekonomide siyasette bunlara karşı da mücadele ediyoruz” dedi, 

Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro İstanbul’da düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi’nde yaptığı konuşmada ülkesi için 100 yıldır petrol rezervlerinin korunmasının çok büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek “Doyumsuz vampirler var. Ekonomide siyasette ve enerjide bunlara karşı da mücadele ediyoruz. Petrolde büyük bir zenginlik var ama 21. yüzyılda bazı yeni sinyaller arıyoruz ve enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi gerekiyor” dedi. 

Ülkesinin enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi konusunda özellikle finans alanında bazı girişimleri olacağını anlatan Maduro, “İşte ben de bu etkinlik aracılığıyla söylüyorum, Venezuela’da yatırımcılar için büyük fırsatlar var ve lütfen gelin. Kazan kazan ilkesiyle yapılabilecek çok şey var” diye konuştu. 

Petrol fiyatlarından kaynaklanan baskının tüm piyasaları etkilediğini belirten Maduro şöyle devam etti:

“Fiyatlar artık sürdürülebilir olmaktan çıktı. Maliyetlerin bile altında olduğunu söyleyebiliriz. Yatırım konusunda büyük ülkeleri, orta büyüklükteki ülkeleri de çok zorlayan bir durum bu. OPEC ülkeleri bir anlaşmaya varmalı. Fiyatlar daha adil, gerçekçi ve yatırımcıları teşvik edebilecek boyutta olmalı. Dolayısıyla burada bazı mekanizmalara ihtiyacımız var. Petrol çok önemli bir enerji kaynağı, işliyoruz ama yeni mekanizmalara ihtiyacımız var. Ancak bu sayede adil ve istikrarlı bir piyasaya ulaşabiliriz. Umalım ki önümüzdeki çarşamba bir anlaşmaya varılsın. Bir ittifak kurulabilecekse kurulsun. Piyasanın istikrarı için elimizden geleni yapmaya hazırız. Her kesimle görüşüyoruz ve hep söylüyoruz, petrol dünyasında adil ve gerçekçi fiyatlar olması lazım. Enerji dünyasında yatırımların teşviki için istikrar ve enerji kaynaklarını çeşitlendirmek çok önemli.”

Maduro önümüzdeki yıllarda kuzeydeki gaz rezervinin de işleme alınmasıyla birlikte ülkesinde enerjiyle ilgili çok önemli gelişmeler yaşanacağını kaydetti. Bu çerçevede finansman ve yeni teknolojilere ulaşmada işbirliği konusunda 120 ülke ile görüşme halinde olduklarını anlatan Maduro “Yenilenebilir enerjide de işbirliği gerekiyor. Bir dönüşüm aşamasındayız ve tüm ülkelerin enerjiye ve yeni teknolojilere erişimi olması gerekiyor. Adalet ve ortak kalkınma için bir işbirliği içinde olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / http://enerjigunlugu.net

Önceki ve Sonraki Haberler