1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Maersk ve Dong Energy ucuz petrole karşı güçlerini birleştirecek

Maersk ve Dong Energy ucuz petrole karşı güçlerini birleştirecek

Enerji Günlüğü - Danimarkalı Maersk ve Dong Energy, ucuz petrole karşı dirençlerini arttırmak için petrol ve gaz operasyonlarını birleştirmeyi değerlendiriyorlar.Danimarkalı...

Maersk ve Dong Energy ucuz petrole karşı güçlerini birleştirecek

Enerji Günlüğü - Danimarkalı Maersk ve Dong Energy, ucuz petrole karşı dirençlerini arttırmak için petrol ve gaz operasyonlarını birleştirmeyi değerlendiriyorlar.

Danimarkalı dünyanın en büyük gemicilik şirketi Maersk ve Danimarkalı enerji şirketi Dong Energy, düşük petrol fiyatları karşısında dirençlerini arttırabilmek için petrol ve gaz operasyonlarında 10 milyar Dolar değerinde bir birleşme üzerinde görüşüyorlar. 

Maersk'in petrol varlıklarının değerinin 7 milyar Sterlini bulabileceği tahmin ediliyor. Şirket geçtiğimiz hafta yılın üçüncü çeyreği karında yüzde 36 oranında düşüş açıkladı.

Maersk Eylül ayında petrol çalışmalarını esas çalışma alanı olan taşımacılıkta yoğunlaşabilmek için satabileceğini açıklamıştı. Şirket günde 600 bin varilden fazla petrol çıkarıyor. 

Dong Energy de bu ay yaptığı açıklamada, petrol ve gaz varlıklarını satarak offshore rüzgar enerjisine yatırım yapacağını duyurmuştu. Dong Energy bu yıl 89 bin varil petrol ve gaz üretti. Geçen yıl şirket 115 bin varil petrol ve gaz üretmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler