1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Maersk’in karı düşen petrol fiyatlarıyla yüzde 23 arttı

Maersk’in karı düşen petrol fiyatlarıyla yüzde 23 arttı

Danimarkalı deniz taşımacılığı şirketi Maersk, düşük petrol fiyatları nedeniyle nakliyeye olan talebin artmasıyla yılın ilk çeyreğinde net kârını %23 arttırdı. 

Maersk’in karı düşen petrol fiyatlarıyla yüzde 23 arttı

Enerji Günlüğü - Danimarkalı deniz taşımacılığı şirketi Maersk, düşük petrol fiyatları nedeniyle nakliyeye olan talebin artmasıyla yılın ilk çeyreğinde net kârını %23 arttırdı. 

Düşen petrol fiyatlarını fırsat olarak değerlendiren ülkelerin stratejik petrol rezervlerini doldurma çalışmalarına hız vermeleri Danimarkalı ulaştırma şirketi Maersk’in kârını arttırdı. Dünyanın en büyük konteyner nakliye hattını oluşturan şirketi 2020 yılının ilk üç ayında kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 oranında arttırdı. Şirket 1,52 milyar dolar FAVÖK (faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kazanç) açıkladı. 

YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİNDE %20-25 DARALMA BEKLENİYOR

Öte yandan şirket koronavirüs pandemisi nedeniyle perakende satışlarının azalması ve otomobil üretiminin azalması talebinin azalmasıyla küresel konteyner hacimlerinde keskin bir düşüş bekliyor. Küresel deniz konteyner filosunun beşte birini elinde tutan şirket Mart ayı sonu itibariyle filo kapasitesinin yüzde 10’unu kullanım dışı bıraktı ve bu oranı zayıf talep nedeniyle daha da arttırmayı planlıyor. Maersk CEO'su Søren Skou, küresel ticaretin bu yılın ikinci çeyreğinde %20 ila %25 azalmasını beklediğini ifade etti.

 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler