1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Majestik, Urla’da sağlık turizmi için jeotermal kaynak arayacak

Majestik, Urla’da sağlık turizmi için jeotermal kaynak arayacak

Majestik Turizm, sağlık turizminde kullanmak üzere İzmir’in Urla ilçesinde jeotermal kaynak arayacak. Şirket bu amaçla bir adet jeotermal sondaj kuyusu açacak.

Majestik, Urla’da sağlık turizmi için jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - İzmir’in Urla ilçesi sınırları içinde bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Kaynağın sağlık turizminde kullanılması planlanıyor. 

İzmir’in Urla ilçesinde 3415965 erişim numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatına sahip Majestik Turizm Kuyumculuk ve Tic. A.Ş. tarafından bir adet jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu açılması planlanıyor. Projenin değeri 4,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Sondaj çalışmaları Altınköy Mahallesi sınırları içerisinde 290 hektarlık alanda yapılacak. 30-35 km2lik bir alanı kapsayan saha, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüs alanı içinde bulunuyor. İYTE, sahanın işletme ruhsatına sahip. Bölgede 35-36°C sıcaklığında akışkana sahip doğal bir kaplıca (Roma Hamamı) ve aynı sıcaklık aralığına sahip üretim kuyusu bulunuyor.

Yapılacak jeotermal sondaj çalışması sonucu ısı potansiyeli ortalama 30- 35°C termal kuyuya ulaşılması öngörülüyor. Termal turizm için kullanılacak kuyunun nihai kapasitesi ve akış potansiyeli yapılacak testlerle belirlenebilecek.

Jeotermal kaynak, kaplıca gibi turizm amaçlı uygulama alanlarında kullanılacak. Ruhsat sahibi firma, işletme döneminde, sahadan üretilecek termal suyu sağlık turizmi alanında kullanmayı planlıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler