1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mak Stone, Konya’da depolamalı GES kuracak

Mak Stone, Konya’da depolamalı GES kuracak

Mak Stone 1 Enerji, yaklaşık 157 milyon TL yatırımla Konya’da 15 MW kurulu gücünde Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek.

Mak Stone, Konya’da depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Konya’nın Yunak ilçesinde 15 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) ve 15 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Konya İli, Yunak İlçesi, sınırları içinde Mak Stone 1 Enerji Üretim A.Ş. tarafından 15 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) ve 15 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 157 milyon TL değerindeki proje kapsamında güneş enerjisi fotovoltaik güneş teknolojisi ile fotovoltaik hücreler vasıtasıyla elektrik enerjisine dönüştürülecek. Yaklaşık 200 bin m2’lik ham toprak niteliğinde hazine arazisi üzerinde 27273 adet 550 Wp gücünde güneş paneli ve 50 adet 300 kW gücünde evirici ve 4 adet trafo kullanılacak. Panellerde üretilecek elektrik dönüştürücü ile alternatif akıma çevrilerek sisteme verilecek.

Projenin inşaat aşamasında 5, işletme aşamasında ise 3 kişinin çalışması ve projenin inşaat aşamasının 6 ay, işletme aşamasında ekonomik ömür ise yaklaşık 40 yıl olarak öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler