1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Makascı Enerji Konya`da 2 MW`lık GES kuracak

Makascı Enerji Konya`da 2 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Makascı Enerji Konya'nın Yunak ilçesinde her biri 1MW olmak üzere 2 adet Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Makascı Enerji Üretim Ltd....

Makascı Enerji Konya`da 2 MW`lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Makascı Enerji Konya'nın Yunak ilçesinde her biri 1MW olmak üzere 2 adet Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Makascı Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafından Konya ili, Yunak ilçesi, Böğrüdelik Köyü, Kızılçal Mevkiinde 38.000 m2'lik arazide her biri 1MW olmak üzere 2 adet Güneş Enerjisi Santrali kurulması planlanıyor.

4.824.000 TL proje bedeliyle kurulması planlanan tesislerde üretilecek yıllık 2.925.000 kWh elektrik enerjisi Konya ili elektrik enerjisini karşılamak için MEDAŞ'a satılacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Konya Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler