1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Makedonya ve Bulgaristan, elektrik piyasalarını birleştiriyor

Makedonya ve Bulgaristan, elektrik piyasalarını birleştiriyor

Enerji Günlüğü - Makedonya ve Bulgaristan gün öncesi elektrik piyasalarını adil bir şekilde birleştirmek için gerekli yasal düzenlemeleri oluşturacaklar.Makedonya...

Makedonya ve Bulgaristan, elektrik piyasalarını birleştiriyor

Enerji Günlüğü - Makedonya ve Bulgaristan gün öncesi elektrik piyasalarını adil bir şekilde birleştirmek için gerekli yasal düzenlemeleri oluşturacaklar.

Makedonya Ekonomi Bakanlığı ile Bulgaristan Enerji Bakanlığı, iki ülke arasındaki gün öncesi elektrik piyasalarını adil bir şekilde birleştirme konusunda dengeli bir yasal ve düzenleyici temel oluşturmak amacıyla 18 Mayıs 2018 tarihinde bir memorandum imzaladılar. 

Enerji Topluluğu kurucu anlaşması kapsamında AB üyeleri ile aday ülkelerin enerji piyasalarının entegrasyonuna yönelik olarak yürütülecek olan bu ortak proje, Güneydoğu Avrupa'da enerji sektöründe ağ oluşturma, rekabetçi ve entegre bir enerji piyasası geliştirme, sürdürülebilir ve yeterli enerji tedariğinin garanti altına alınması için ortak çabaların bir parçası.

Taraflar Nisan ayında konuya ilişkin bir önprotokol imzalamışlar ve ayrıntıları belirlemek için bir ay içinde yeniden toplanma kararı almışlardı. İki ülkenin gün öncesi piyasalarının 2019 yılı ikinci çeyreğine kadar birleştirilmesi planlanıyor.

Makedonya Hükümetinin enerji piyasasını liberalleştirmek, yabancı elektrik ve gaz dağıtımcılarının piyasaya girişini kolaylaştırmak ve yenilenebilir enerji üretimini desteklemek için gerekli yasal düzenlemeyi Haziran sonuna kadar Meclis’ten geçirerek yasalaştırması bekleniyor.

MAKEDONYA ENERJİ PİYASASINI LİBERALLEŞTİRİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler