1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Maki Enerji Antalya’da depolamalı GES kuracak

Maki Enerji Antalya’da depolamalı GES kuracak

Maki Enerji, 306 milyon TL yatırımla Antalya’da 30 MW kurulu gücünde Karapınar Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurup işletecek. 

Maki Enerji Antalya’da depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 30 MW kurulu gücünde Karapınar Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulacak. 

Maki Enerji tarafından Antalya ili, Korkuteli ilçesi sınırları içinde yaklaşık 60 hektarlık alanda toplam kurulu gücü 30 MWe olan enerji depolamalı güneş enerji santrali kurulması planlanıyor. Projenin değeri 306 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Karapınar DGES projesi kapsamında kurulacak santral, tek eksende güneşi takip eden tek kristalli yapıda ve her biri 500 Wp gücünde 60.000 adet fotovoltaik panelden oluşacak. Santralde her biri 5.000 kW gücünde 6 adet evirici de yer alacak. Ayrıca, 1 adet Lityum-iyon teknolojisine sahip 30 MWe kurulu gücünde enerji depolama tesisi de kurulacak. 

Santralde yılda 60 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik uygun gerilim seviyesine yükseltildikten sonra elektrik iletim hattı ile Akdeniz Üniversitesi GES TM üzerinden enterkonnekte sisteme bağlanacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler