1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. MAKÜ, fuar ziyaretinde PV laboratuvarı kazandı

MAKÜ, fuar ziyaretinde PV laboratuvarı kazandı

Enerji Günlüğü - Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) hocaları, İstanbul’da düzenlenen Solarex Fuarı ziyareti sırasında üniversiteye fotovoltaik...

MAKÜ, fuar ziyaretinde PV laboratuvarı kazandı

Enerji Günlüğü - Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) hocaları, İstanbul’da düzenlenen Solarex Fuarı ziyareti sırasında üniversiteye fotovoltaik laboratuvarı kuracak ölçüde ekipman desteği sağladı. 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Solarex 2016 Fuar’ını akademisyenlerden oluşan bir ekiple ziyaret etti. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tayyar GÜNGÖR ve Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan YILMAZ, fuarda uluslararası düzeyde sektörün önde gelen fotovoltaik ekipman ve tamamlayıcı ekipman üreticisi firmalarla yoğun temaslar gerçekleştirdi.

13 FİRMA İLE GÖRÜŞTÜLER

Öğretim üyeleri Güngör ve Yılmaz, fuar süresince 13 farklı firma temsilcisiyle bir araya geldiler. Temaslar sırasında Türkiye’de enerji sektörünün geleceği, alt yapı yatırımları, gerekli insan kaynağı problemlerinin çözülmesi, enerji politikaları, enerji santrallerin sigortalanması ve fotovoltaik sektöründeki yenilikçi Ar&Ge çalışmalarına yönelik görüşmelerde bulunan ekip, bu çalışmanın meyvesini de aldı. 

Görüşmeler sonucunda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencileri için 3 kW’lik Fotovoltaik Laboratuarı kurulumuna dair ekipman ve malzeme bağışı protokolü imzaladılar. Üniversiteye destek sunan markalar arasında AXITEC, KACO, MULTI-CONTACT, GOODWE, HABDANK gibi isimler yer alıyor. Bu bağışlar sayesinde MAKÜ öğrencileri son sistem bir laboratuara kavuşacak.

İŞ TEKLİFİ ALDILAR

Hürriyet Akdeniz’in haberine göre MAKÜ öğretim üyeleri  Prof. Dr. Güngör ve Yrd. Doç. Dr. Yılmaz, akademisyen olarak fuara katılan tek grup olmalarından dolayı firmalar tarafından büyük ilgi gördüklerini söyledi. Birçok firmadan ortaklaşa Ar&Ge çalışması teklifi, öğrenciler için staj teklifi ve mezun öğrencilerin belirli bir kısmı için iş teklifleri aldılar. Fotovoltaik sektörünün öncü firmaları en kısa zamanda Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni ziyaret ederek, fotovoltaik sektöründeki gelişmeler, Ar&Ge çalışmaları ve gelecek  projeksiyonlarıyla ilgili sunumlarda bulunma sözü de verdiler.

Önceki ve Sonraki Haberler