1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Malatya Battalgazi’de HES yapılacak

Malatya Battalgazi’de HES yapılacak

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 30 yıllık işletme hakkı karşılığında HES yaptırılacak

Malatya Battalgazi’de HES yapılacak

Enerji Günlüğü - Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 30 yıllık işletme hakkı karşılığında HES yaptırılacak. 

Battalgazi Belediye Başkanlığı, ilçeye bağlı Selçuklu ve Şehit Fevzi mahalleleri arasında yer alan 942 ada, 4 nolu parsel yanındaki rekreasyon alanına kurdurulacak olan 300kW Hidroelektrik Enerjisi Santrali kurulması ve 30 yıl boyunca işletilmesi için kapalı teklif usulüyle ihale yapacak. 

Üstlenici; tesisin teknik özelliklerini, satın alma ve tedarik şartlarını, kurulum ve montaj gereksinimlerini, şebeke ile bağlantı esaslarını, devreye alma, kurulum sonrası işletme ve bakım hizmetlerini yerine getirecek. Üstlenici ayrıca, işletmeyi 30 yıl süreyle üstlenecek ve sistem kullanım anlaşması imzalandığı tarihten itibaren, ilgili elektrik dağıtım şirketi ile yapılacak olan mahsuplaşmadan sonra kalan net elektrik üretiminden (aylık EDAŞ ve EPSAŞ ödemeleri düşüldükten sonra) Battalgazi Belediyesine KDV hariç nisbi bir pay verecek. 

İhale 07 Nisan 2022 günü saat 14.00’te; Battalgazi Belediyesi, Encümen Toplantı Salonu, Uçbağlar Mahallesi, Sivas Caddesi, No: 48, Battalgazi, Malatya adresinde yapılacak. İstekliler ihale için belirlenen 8.070.000 lira muhammen bedel belirlenen ihale için 242.100 lira geçici teminat verecekler. 

Şartname ve ekleri; Battalgazi Belediye Başkanlığı, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Uçbağlar Mahallesi, Sivas Caddesi, No: 48, Battalgazi, Malatya adresinde ücretsiz görülebilecek ve 873 TL karşılığında aynı adresten temin edilebilecek.

Tekliflerin en geç ihale günü, ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ulaşmış olması gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler