1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Malatya Doğanşehir’e doğal gaz ulaştı

Malatya Doğanşehir’e doğal gaz ulaştı

Enerji Günlüğü – Aksa Doğalgaz’ın lisans kapsamında yer alan Malatya’nın Doğanşehir ilçesine doğal gaz arzı sağlandı.155 bin abonesiyle, 2005...

Malatya Doğanşehir’e doğal gaz ulaştı

Enerji Günlüğü – Aksa Doğalgaz’ın lisans kapsamında yer alan Malatya’nın Doğanşehir ilçesine doğal gaz arzı sağlandı.

155 bin abonesiyle, 2005 yılından beri doğal gaz kullanan Malatya’da bir ilçe daha

doğal gaza kavuştu. Abonelik işlemlerini tamamlayan Doğanşehirliler, 28 Aralık 2017 tarihinden itibaren doğal gaz konforuyla tanışmaya başladı.

İlçede ilk gaz verme töreni Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediyesi Başkanı Selahattin Gürhan, Doğanşehir Belediyesi Başkanı Vahap Küçük ile sayın milletvekilleri ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

ÇALIŞMALAR KIŞA YETİŞTİ

Törende konuşan Aksa Malatya Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Sertaç Uraz “Aksa Malatya Doğalgaz olarak, vatandaşlarımıza doğa dostu, güvenli ve temiz yakıt doğal gazı ulaştırmak için çalışıyoruz. Amacımız, daha fazla ilçemize doğal gaz ulaştırmak. Bunun için var gücümüzle, kesintisiz bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmalarla, ilçemiz için doğal gaz kullanımını bu kışa yetiştirmeyi başardık. İlçemiz bundan sonra yüksek kaliteli, ekonomik ve güvenilir yakıt doğal gazı kullanacak.” dedi.

Aksa Doğalgaz, 155 bin abonenin yılda 230 milyon metreküp doğal gaz kullandığı Malatya’da yakın dönemde Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerine ek olarak Darende ilçesine de doğal gaz ulaştıracak.

Önceki ve Sonraki Haberler