1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Malatya’ya 20 MW’lık GES kurulacak

Malatya’ya 20 MW’lık GES kurulacak

Hekimhan Madencilik, öztüketim amaçlı güneş enerji santrali kuracak. Malatya’da kurulacak 20 MW’lık santral için yaklaşık 431 milyon TL yatırım yapılacak.

Malatya’ya 20 MW’lık GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Hekimhan Madencilik, demir, krom ve manganez madenciliği çalışmalarında elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Malatya’da 20 MW’lık güneş santrali kuracak.

Kolin İnşaat şirketlerinden Hekimhan Madencilik İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş. tarafından Malatya ili, Hekimhan İlçesi sınırları içindeki toplam 30,61 hektarlık alanda 20 MW kurulu gücünde Hekimhan Madencilik Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Malatya’nın Hekimhan ilçesinde demir madeni işleten ve Erzurum’daki krom yatağına yönelik arama, üretim, zenginleştirme çalışmaları yürüten Hekimhan Madencilik proje için yaklaşık 431 milyon TL yatırım yapacak.

Proje kapsamında 30,61 hektarlık alanda 3 etap halinde (Hekimhan-1 GES, Hekimhan-2 GES, Hekimhan-3 GES) güneş enerji santrali kurulacak. Santralde toplam 52 bin 130 adet güneş paneli ve toplam 79 adet evirici kullanılacak. 

Santralde yılda kWh elektrik üretilecek ve üretilen elektrik enerjisi merkezi elektrik şebekesine bağlanacak ve üretilen elektriği depolama yapılmadan Hasan Çelebi Kolin Özel DM olarak bağlanacak. Santralde üretilen elektrik şirketin elektrik tüketimi için kullanılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler