1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Malezya ile dev petrol ortaklığı

Malezya ile dev petrol ortaklığı

Enerji Günlüğü - Malezyalı Petronas, TPAO ile girdiği işbirliği kapsamında Akdeniz’de petrol, Trakya’da ise doğalgaz arayacak.Star gazetesinin Ercan...

Malezya ile dev petrol ortaklığı

Enerji Günlüğü - Malezyalı Petronas, TPAO ile girdiği işbirliği kapsamında Akdeniz’de petrol, Trakya’da ise doğalgaz arayacak.

Star gazetesinin Ercan Baysal imzalı haberine göre, Malezyalı enerji şirketi Petronas, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile işbirliği yaparak 2015 yılında Akdeniz’de petrol, Trakya’da ise doğalgaz arama faaliyetine başlayacak.

Petronas’ın Türkiye’ye hem bölgedeki fonksiyonu hem de enerji kaynakları açısından önem verdiğine dikkat çeken TPAO kaynakları “Türkiye’nin hem denizlerinde hem de karalarında petrol ve gaz arama faaliyetlerimiz aralıksız sürüyor. Bu kapsamda kritik bir görüşme daha gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl Petronas firması petrol, doğalgaz ve kaya gazı arama faaliyeti için gelecek” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre Türkiye’nin en fazla doğalgaz rezervi ve üretimi Tekirdağ ve Düzce’de yapılıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ise kaya gazı potansiyeli ile dikkat çekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler