1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Maliyet artışı Petkim`e zarar yazdırdı

Maliyet artışı Petkim`e zarar yazdırdı

Enerji Günlüğü - Petkim, yılın ilk 9 ayında 29 milyon liralık net dönem zararı açıkladı.Petkim'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin yılın...

Maliyet artışı Petkim`e zarar yazdırdı

Enerji Günlüğü - Petkim, yılın ilk 9 ayında 29 milyon liralık net dönem zararı açıkladı.
Petkim'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin yılın 9 aylık dönem cirosunun, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artarak 3 milyar 411 milyon liraya yükseldiği belirtildi. Bu dönemde satışlar yüzde 10 artışla 1 milyon 431 bin tona çıktı. Brüt kâr 48 milyon lira, net dönem zararı ise 29 milyon lira oldu. Şirketin bu dönemdeki ihracatı ise yüzde 29'luk artışla 817 milyon dolara yükseldi.
Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, satışları yüzde 17 artmasına rağmen maliyetlerin yüzde 25 artmasından dolayı zarar edildiğini belirtti.
Öztürk, açıklamada şunları kaydetti:
"Petkim'in temel hammaddesi olan NAFTA fiyatları bu dönemde 1000 dolar/ton seviyesinin üzerine çıktı. 3-5 yıl önce 1000 dolar rakamı düşünülemezdi. Bu maliyet rakamları, finansal yapımız üzerinde çok büyük baskı oluşturuyor. 47 yıllık tarihimizin en yüksek maliyet rakamları ile üretimimizi sürdürüyoruz. Kontrolümüz dışında olan bu dezavantajı, verimlilik artırıcı ve dar boğaz giderici yatırımlar ve proses iyileştirmeleri ile kompanse etmeye çabalıyoruz. Bu kritik süreçte üretim gücümüzü korumaya devam ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler