1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Malkara ve Uzunköprü’de kömür üretilecek

Malkara ve Uzunköprü’de kömür üretilecek

Tekirdağ ve Edirne il sınırları içinde yılda 270 bin ton kömür üretilmesi planlanıyor. Üretilen kömür, lavvar tesisinde işleme tabi tutularak piyasaya sunulacak.

Malkara ve Uzunköprü’de kömür üretilecek

Enerji Günlüğü - Tekirdağ’ın Malkara ilçesi ile Edirne’nin Uzunköprü ilçesi sınırları içinde açık kömür ocağı işletilmesi planlanıyor.

Tekirdağ İli, Malkara İlçesi ile Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Çavuşlu Köyü idari sınırları içerisinde 202101822 ruhsat numaralı sahada Reşat Taş tarafından kömür Ocağı ve Kırma- Eleme-Yıkama-Paketleme Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değerinin 9 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

Proje ile yaklaşık 1.500 hektarlık sahada yılda 2,5 milyon metreküp malzeme iş makinaları ile yerinden sökülecek. Yerinden sökülen malzemenin içeriğinde ortalama %8 oranında (200.000 m3/yıl) kömür bulunuyor. Çıkarılacak kömür, proje sahasında planlanan lavvar (kırma-eleme-yıkama)- paketleme ünitesinde işleme tabi tutulduktan sonra veya direkt tüvenan olarak piyasaya arz edilecek. 

Üretim, açık işletme basamak yöntemiyle gerçekleştirilecek. Proje sahasında patlatma faaliyeti yapılmayacak. Yılda yılda 270.000 ton kömürün çıkarılması planlanıyor. Üretilen malzemenin tamamı lavvar (kırma-eleme-yıkama)- paketleme tesisinde işleme tabi tutulacağından tesis kapasitesi de yıllık 270.000 ton olacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler