1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Manavgat`ta turizm sezonunda elektrik kesintisine önlem

Manavgat`ta turizm sezonunda elektrik kesintisine önlem

Enerji Günlüğü - Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü, turizm şehri Manavgat'ta elektrik kesintilerinin yaşanmaması için 2015 yılında...

Manavgat`ta turizm sezonunda elektrik kesintisine önlem

Enerji Günlüğü - Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü, turizm şehri Manavgat'ta elektrik kesintilerinin yaşanmaması için 2015 yılında 10 milyon 984 bin liralık yatırım yapacağını bildirdi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Murat Yiğit ile CLK Akdeniz Perakende Satış A.Ş Genel Müdürü Halit Bakan, son günlerde gündemde olan Antalya'nın Manavgat ilçesindeki elektrik kesintileri ve yapacakları yeni yatırımlarla ilgili Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) toplantı salonunda bilgilendirme yaptı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN MAHÇUBİYET DUYUYORUZ

Ülkede yabancı turist ağırlamada vitrin 2 şehrin bulunduğunu belirten Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Murat Yiğit, bunların İstanbul ile Antalya olduğunu söyledi. Her yıl 12 milyon turistin tatil yaptığı Antalya'da elektrik kesintisi olmasından yabancı konuklara karşı mahcubiyet duyduklarını belirten Yiğit, Antalya'da 1 milyon 700 abonelerinin bulunduğunu Manavgat'ta ise bu rakamın 110 bin olduğunu kaydetti.

KESİNTİLERİN BİR NEDENİ DE KAÇAK KULLANIM

Manavgat'ta turizm bölgelerinde enerji kesintisi olmasının bir nedeninde bazı turistik işletmelerin kaçak elektrik kullanması olduğunu iddia eden Yiğit, bu işletmelerin isimlerinin ellerinde olduğunu bununla ilgili yasal işlem başlattıklarını söyledi.

Bir konaklama tesisinin kaçak elektrik kullanmasının ağırladığı yerli ve yabancı turistlerin hayatlarını riske atmak olduğunu belirten Yiğit, "Turizm bölgelerinde sık sık elektrik kesintilerinin biri de bazı tesislerin üzüntü ile belirtmeliyim ki kaçak kullanım yapmaları. Saati yavaş çalıştıran ve veya hiç çalıştırmayan bu tür işlemler aynı zamanda otelde kalan müşterilerin canını hiçe sayma demek. Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş adına otellerde elektrik kesintisi olmasından mahcubiyet duyuyoruz. Kaçak elektrik mal ve can kaybı için büyük tehlike. Yazın en fazla konaklama tesislerinde otellerin soğutma sistemine bağlı enerji yüklenmesi oluyor. Klima soğutmasına bağlı para vermemek için kaçak elektik kullanarak turistlerin mal ve can güvenliğini tehlikeye atmaya hiç kimsenin hakkı yok. Bu toplantının bir amacı da sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm bulmak. " diye konuştu.

Enerji nakil hatlarının güçlendirilmesine yönelik Manavgat'ta 2013-2014 yılları arası 9 milyon 512 liralık yatırım bütçesi olduğunu belirten Yiğit, yazın soğutmaya bağlı enerji yüklenmesi nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını bunu da 2015 yılında güçlendirmeye bağlı çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.

BÜYÜK İŞLETMELERE İNDİRİM

CLK Akdeniz Parekende Satış A.Ş Genel Müdürü Halit Bakal, ulusal tarifede elektrik fiyatlarını Enerji Piyasası Denetleme Kurulu(EPDK) belirlediğini söyledi. Kurum olarak bölgede Antalya, Isparta ve Burdur illerine enerji verdiklerini belirten Bakal, 4 bin 500 kilowattın üstünde enerji kullanan işletmelere yaptıkları sözleşme gereği enerjiyi yüzde 10 ucuz verdiklerini kaydetti.

BİLGİ GÜNCELLEME ÖNEMLİ

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. olarak elektrik kesintilerinde yaşanacak sorunların önüne geçilmesi için bilgi güncellenmesine önem verdiklerini belirten Bakal, bilgi güncellenmesinin başka bir gayesinin bulunmadığını tamamen iletişim bilgilerinin tamamlanması işlemi olduğunu ifade etti.

Bilgi güncellenmesiyle adrese tesliminde yaşanan sorunları tamamen ortadan kaldıracağını vurgulayan Bakal, her hangi bir mağduriyetin yaşanmaması için faturaların eletronik olarak(a-mail-sms) yoluyla müşteriye gönderileceğini söyledi. Güncelleme ile fatura tutarı, son ödeme tarihi gibi bilgilerin cep telefonu mesajıyla gönderileceğini belirten Bakal, "Bu sistemle bir gün önce elektrik faturam geldi, bir gün sonrada parasını ödeyemediğim için saatim mühürlenerek elektriğim kesildi haberlerine son vermek istiyorum. Buradan açıkça söylüyorum faturada belirtilen ödeme tarihleri dışında biz 8-9 gün daha uzatma yapıyoruz. Fatura tarihinden 18-19 gün sonra borcun ödenmesine dair yaptırımda bulunuyoruz. Bir gün önce fatura gönderilipde bir gün, iki gün sonra elektrik kesintisi olmuşsa onun parasını ben ödeyeceğim. " dedi.

Kaynak: Cihan

Önceki ve Sonraki Haberler