1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Manisa Gölmarmara Belediyesi GES kurduracak

Manisa Gölmarmara Belediyesi GES kurduracak

Manisa ili Gölmarmara Belediyesi, Tiyenli Mahallesinde gelir paylaşımı modeliyle 25 yıllık işletme hakkı vermek üzere, GES kurduracak.

Manisa Gölmarmara Belediyesi GES kurduracak

Enerji Günlüğü - Manisa Gölmarmara Belediyesi, 25 yıl boyunca gelir paylaşımı modeliyle işlettireceği 2.500kW gücünde GES ile 1.250kW’lık trafo kurduracak. 

Manisa ilinin Gölmarmara ilçesi Belediye Başkanlığı, Tiyenli Mahallesindeki 1386 numaralı parseldeki arazide Gelir Paylaşımı Modeli ile 2.500kW gücünde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretim Santrali (GES) kurulumu; GES’in 25 yıl süreyle ve aylık gelirin asgari %18’inin Belediyeye bırakılması şartı ile işletilmesi işleri için kapalı teklif usulüyle ihale yapacak. 

Ancak %18’lik Belediye payı 3 yılın sonunda yürürlük kazanacak. Üstlenici, ilk 3 yılın ilk 18 ayında tesisin bütün gelirini belediyeye bırakacak; ikinci 18 aylık sürede ise bütün gelir üstleniciye ait olacak. 

Üstleniciler ihale kapsamında, İsmetpaşa Mahallesindeki 602 ada, 6 numaralı parselde 1.250kW’lık bir trafo kurulmasından da sorumlu olacaklar. 

GES ve trafo kurulumu için toplam 41.000.000 lira tahmini inşaat maliyeti belirlendi. İstekliler ihaleye girerken bu bedel üzerinden 1.230.000 lira geçici teminat verecekler. 

İhale 12 Ağustos 2022 günü saat 11.00’de Gölmarmara Belediyesi, Encümen Toplantı Salonu, Yenicami Mahallesi, V. Niyazi Araz Caddesi, No: 26, Gölmarmara, Manisa adresinde yapılacak. 

İhale evrakı, Gölmarmara Belediyesi, Mali Hizmetler Müdürlüğünde, mesai saatleri içinde ücretsiz görülebilecek ve aynı yerden 3.000 lira karşılığında satın alınabilecek. 

Tekliflerin en geç ihale günü, ihale saatine kadar, Gölmarmara Belediyesi İhale Komisyonu Başkanlığına elden teslim edilmesi ya da ihale saatinde ulaşmış olacak şekilde postayla gönderilmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler