Enerji Günlüğü - Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Manisa, Çanakkale ve Tekirdağ illerinde gerçekleştireceği üç ayrı doğal gaz boru hattı projesi için acele kamulaştırma yapıyor.
30 Nisan 2026 tarihinde imzalanan 11 bin 270 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan projeler için güzergahlara isabet eden taşınmazlar mülkiyet ya da irtifak hakkı kurulmak suretiyle temin ediliyor. Kamulaştırma işlemleri projenin hızı için acele usulde ilerliyor.
YENİ HATLARIN UZUNLUKLARI
Manisa'daki Ahmetli İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı 12 bin 730 metre, Sarıgöl İlçesi Doğal Gaz Boru Hattı ise 19 bin 903 metre olarak planlandı. Çanakkale ve Tekirdağ illeri arasından geçecek olan LV Yülüce-PIG Şarköy Doğal Gaz Boru Hattı'nın toplam uzunluğu ise 17 bin 683 metre olarak kayıtlara geçti.




