1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Manisa’da atıklar elektriğe dönüşecek

Manisa’da atıklar elektriğe dönüşecek

Mosbio Enerji, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde kurcağı biyokütle tesisinde günde 1622 ton orman atığı, bitkisel, hayvansal ve endüstriyel atığı yakarak elektrik üretecek.

Manisa’da atıklar elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Mosbio Enerji, Manisa’nın Yunusemre ilçesinde kurcağı biyokütle tesisinde günde 1622 ton orman atığı, bitkisel, hayvansal ve endüstriyel atığı yakarak elektrik üretecek.

Mosbio Enerji Üretim A.Ş. tarafından Manisa İli, Yunusemre İlçesinde Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ nin tapulu arazisinde “MOSBİO Enerji Kojenerasyon Biyokütle Enerji Santrali ve Atık Yakma Tesisi ” kurulması planlanıyor. Projenin değeri 78 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Yaklaşık 27,5 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilmesi planlanan “15,40 MWe Elektrik ve 60 Ton/Saat Buhar (49,90 Mwt) Kapasiteli Kojenerasyon Tipi Biyokütle Enerji Santrali ve Atık Yakma Tesisi” projesi kapsamında tesise 750 ton/gün atıksu arıtma tesislerinden kaynaklı arıtma çamuru, 500 ton/gün kağıt fabrikalarından kaynaklanan pulper atıkları, 164 ton/gün orman atıklar, 110 ton/gün tarım atıkları, 98 ton/gün ise hayvansal atıklar kabul edilecek. Bu atıklar yakma sisteminde yakılarak elektrik enerjisi üretilmesi sureti ile bertaraf edilecek. Burada üretilen elektrik enerjisi ise ulusal elektrik şebekesine aktarılacak. Ayrıca elde edilecek ısı sayesinde hem ısınma için gerekli olan yakıttan tasarruf edilecek hem de ısınmadan kaynaklı hava kirliliği önlenmiş olacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler