1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Manisa’da depolamalı güneş santrali kurulacak

Manisa’da depolamalı güneş santrali kurulacak

Serdar Enerji’nin jeotermal çalışmaları ve termal villalarında güneş elektriği kullanacak. Şirket bu amaçla Manisa’da depolamalı GES kuracak.

Manisa’da depolamalı güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Kula ilçesinde 9,90 MWm kurulu gücünde depolamalı güneş enerji santrali kurulacak. Santralde üretilen elektrik Serdar Enerji’nin jeotermal çalışmaları ve termal villalarında kullanılacak.

İzmir İli, Çeşme ve Seferihisar İlçeleri ile Ankara İli, Eryaman İlçelerinde jeotermal işletme sahaları bulunan Serdar Enerji Üretim Jeotermal Turizm San. Ve Tic. A.Ş. depolamalı güneş enerji santrali kuracak. Şirket, Manisa İli, Kula İlçesinde 9,90 MWm kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES)  ve 10 MW kapasiteli Elektrik Depolama Ünitesi kurmayı planlıyor. Jeotermal kaynak işletme sondajları ile ruhsat sahası ve çevresine jeotermal kaynak dağıtımı, kiralaması ve satışı yapmakta olan Şirket,  güneş santralinde üretilen elektriği söz konusu işletme sondajlarında ve İzmir İli, Çeşme İlçesinde işlettiği Termal Apart Vilları’nda kullanmayı planlıyor.

Proje ile üretilecek olan elektrik enerjisinin depolanması da planlanıyor. Depolanan elektrik, EPİAŞ Yönetmelikleri gereği ulusal şebekede serbest piyasada satılacak. 10 MW Elektrik Depolama Ünitesi ile gündüz güneşli saatlerde üretilen elektrik depolanacak, dağıtım şirketi ile belirlenecek gece saatlerinde, uygun bir zaman diliminde şebekeye verilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler