1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Manisa’da hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Manisa’da hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Karagöz Besicilik, Manisa’nın Akhisar ilçesinde günde 96 ton hayvan ve bitki atığını elektriğe çevirecek bir biyokütle santrali...

Manisa’da hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Karagöz Besicilik, Manisa’nın Akhisar ilçesinde günde 96 ton hayvan ve bitki atığını elektriğe çevirecek bir biyokütle santrali kuracak. 

Manisa İli, Akhisar İlçesi, Yenidoğan Mahallesi, Kekiklitepe Mevkii, 1 pafta, 746 numaralı parselde, toplam 26.550 m2 alanda Karagöz Besicilik Tav. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından hammadde olarak 96 ton/gün kanatlı hayvan dışkısı ve 323,76 ton/gün Tarım, Orman Atıkları kullanılarak elektrik üretimi yapan 25 MWe (73,4 MWt) kurulu güce sahip Biyokütle Elektrik Santrali kurulması planlanıyor.

9.650.000 TL bedelli Biyokütle Elektrik Santralinde hayvan yetiştiriciliğinden kaynaklanan dışkılar ile ihtiva ettiği enerjiyi kazanmak için yakıt olarak kullanılabilen tarım veya ormancılıktan sağlanan bitkisel bir maddenin kendisinin tamamı veya bir kısmından elde edilen tarım veya ormancılık kaynaklı bitkisel atıklar aşamalı yanma odalı ızgaralı kazanda yakılarak elektrik enerjisi üretilecek.

Üretim aşamasında tesiste Akhisar ilçesi ve yakın çevrede bulunan yerleşimlerden olmak üzere toplam 30 kişinin çalışması planlanıyor. Faaliyet ünitelerinin tamamının ekonomik ömrü 35 yıl olarak öngörülüyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler