1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Manisa’da jeotermal su ile kültür balıkçılığı yapılacak

Manisa’da jeotermal su ile kültür balıkçılığı yapılacak

Sakarya Enerji, Manisa’nın Akhisar ilçesinde açtığı bir sondaj kuyusundan elde ettiği sıcak su ile kültür balıkçılığı yapacak.

Manisa’da jeotermal su ile kültür balıkçılığı yapılacak

Enerji Günlüğü - Sakarya Enerji, Manisa’nın Akhisar ilçesinde açtığı bir sondaj kuyusundan elde ettiği sıcak su ile kültür balıkçılığı yapacak.

Manisa ili, Akhisar ilçesi, Ragıpbey Mahallesi, Örenkuyu mevkiinde, Sakarya Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından “2019-İR-02 Ruhsat Nolu Sahada Jeotermal Kaynaklı Su ile Kültür Balıkçılığı” projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. 

675 bin lira değerindeki proje kapsamında, sahada açılan bir sondaj kuyusunda tespit edilen jeotermak kaynaktan elde edilen su sıcaklıkları, kültür balıkçılığı üretimi için yeterli olduğundan, kuyudan çıkan jeotermal kaynaklı suyun burda kullanılması uygun görüldü. Kuyudan dalgıç pompa vasıtasıyla 30 lt/sn debili su, balık yetiştirme havuzlarına nakledilecek. 150 adet betonarme yetiştirme havuzlarında üretim gerçekleştirilecek.

İşletmenin ilerleyen dönemlerinde kapasite artışına gidilmesi ve kaynağın yetersiz kalması ihtimallerine karşılık yeni kuyu yeri belirleme ve derin sondaj çalışmalarına devam edilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler