1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Manisa'da tavuk gübresinden elektrik üretilecek

Manisa'da tavuk gübresinden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Güres Tavukçuluk, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde tavuk gübresinden elektrik üretmek üzere 4 MW kapasiteli bir biyokütle tesisi kuracak.Güres...

Manisa'da tavuk gübresinden elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Güres Tavukçuluk, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde tavuk gübresinden elektrik üretmek üzere 4 MW kapasiteli bir biyokütle tesisi kuracak.

Güres Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Ticaret A.Ş., çalışmaları sonucu ortaya çıkan tavuk dışkılarını yakıt olarak değerlendirmeyi ve elektrik ihtiyacını bu yolla gidermeyi planlıyor. Şirket, Manisa İli, Saruhanlı İlçesi, Koldere Mahallesi, Karabacak Mevkii, K19-d1-2c paftada yer alan, mülkiyeti kendisine ait 53.027,87 m2 büyüklüğündeki 5212 nolu parsel üzerinde “Kanatlı Hayvan Yetiştirilmesi Kaynaklı Biyokütle (96,0 ton/gün) Yakılarak Elektrik Enerjisi (4,0 MWe) Üretim Tesisi” kurmayı planlıyor. 

Üretilecek yıllık yaklaşık 35.000.000 kWh elektrik enerjisi en yakın iletim hattına bağlantı yapılarak satışa sunulacaktır. Trafo istasyonu, üretilecek elektriği iletim hattına verebilecek özellikte, ancak proje kapsamında alana 1 adet 1000 kVA’lık trafo ilave edilecek.

9.900.000 TL bedelli proje kapsamında 5212 parselde 5.000 m2 kapalı alan inşa edilerek biyokütle yakıtlı akışkan yataklı reaktör (kazan), ekonomizerler ve Organik Rankin Çevrimi (ORC) Sistemi ile kojenerasyon yöntemi kullanılarak hem ısı enerjisi hem de elektrik enerjisi üretimi sağlanması planlanıyor.

Şirketin sahada yumurta tavukçuluğu yapılan 5 adet kümes, bir adet gübre üretim tesisi ve bir adet gübre deposu bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler