1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Manisa’daki Akhisar RES kapasite arttıracak

Manisa’daki Akhisar RES kapasite arttıracak

Karesi Enerji, Manisa’da işletmekte olduğu Akhisar Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesini arttıracak. Şirket 7 MW’lık bir türbin ilavesiyle kapasiteyi 62 MW’a çıkaracak.

Manisa’daki Akhisar RES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Akhisar ilçesi sınırları içinde işletilmekte olan 55 MW’lık Akhisar Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesi bir türbin ilavesiyle 62 MW’a çıkarılacak. 

Karesi Enerji şirketlerinden Akhisar Enerji A.Ş. tarafından 2011 yılından beri işletilmekte olan 55 MW gücündeki Akhisar Rüzgar Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesi arttırılacak. 93,4 milyon TL değerindeki proje kapsamında 22 türbinden oluşan santrale 7 MW’lık bir türbin daha ilave edilecek. Böylece santralin kapasitesi 62 MW’a çıkarılacak. 

Tesis kapsamında 192.500.000 kWh/yıl olan mevcut enerji üretimi kapasite artışı ile ortalama 248.000.000 kWh/yıl’a çıkacak. Akhisar Rüzgar Enerji Santrali kapsamında üretilecek enerji mevcut 154 kV’lık enerji iletim hattı ile Akhisar TM-Saruhanlı TM EİH’ye girdi-çıktı yapılarak ulusal enterkonnekte sisteme dahil edilecek. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler