1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Manisa’daki rakı fabrikasında anoson atıklarından ısı üretilecek

Manisa’daki rakı fabrikasında anoson atıklarından ısı üretilecek

MEY İçecek, ısı geri kazanımı amacıyla Manisa Alaşehir’deki fabrikasında üretiminden kaynaklanan bitkisel atıkları yakacağı Bitkisel Atık Yakma Tesisi kuracak.

Manisa’daki rakı fabrikasında anoson atıklarından ısı üretilecek

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Alaşehir ilçesinde MEY İçecek tarafından işletilen alkollü içecek fabrikasında anason atıklarının yakılacağı 14 MW’lık bir atık yakma tesisi kurulacak.

MEY Alkollü İçkiler Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Manisa İli, Alaşehir İlçesinde işletmekte olduğu Suma ve Rakı Üretim Fabrikasında Bitkisel Atık Yakma Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 26 milyon TL olarak hesaplanıyor.

Proje ile Türkiye’nin en büyük rakı üreticisi konumundaki MEY İçecek, üretimde kullandığı buharın elde edilmesi amacıyla yine tesiste üretim sonucu oluşan anason posasını yakıt olarak kullanmayı, bu amaçla bir bitkisel atık yakma ünitesi ilave etmeyi amaçlıyor. Hali hazırda kullanılan LNG yakıtlı buhar kazanlarına bir adet katı yakıtlı akışkan yataklı kazan ilave edilecek. İlave edilecek yakma tesisinin ısıl kapasitesi 14 MW olacak.

Bitkisel Atık Yakma Tesisi’nde günde 80 ton anason posası yakılacak. Rakı üretim tesisinden gelecek anason posası öncelikle dekantörden geçirilerek susuzlaştırılacak, sonrasında yakıt olarak kullanılacak. Tesiste yakılacak anason posasının ısıl değerinin 3.600 kcal/saat olması öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler