1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Manisa’ya 10 MW’lık biyokütle santrali kurulacak

Manisa’ya 10 MW’lık biyokütle santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - H29 Solar Enerji, Manisa’nın Salihli ilçesinde tavuk ve hindi atıkları ile tarımsal atıkların elektriğe dönüştürüleceği 10 MW...

Manisa’ya 10 MW’lık biyokütle santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - H29 Solar Enerji, Manisa’nın Salihli ilçesinde tavuk ve hindi atıkları ile tarımsal atıkların elektriğe dönüştürüleceği 10 MW kapasiteli bir biyokütle santrali kuracak.

H29 Solar Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. Manisa İli, Salihli İlçesi, Adala Mahallesindeki kendine ait tapulu arazinin 99.818,85 metrekarelik kısmında 10 MWe/10,5 MWm/31,6 MWt kurulu gücünde “Salihli Biyokütle Yakıtlı Enerji Santrali” kurmayı planlıyor.

105.936.798 TL bedelli proje kapsamında işletilecek santralde, et tavuğu/hindi altlıkları (tavuk/hindi dışkısı ve altlık malzemesi) ile tarımsal atıklar hareketli ızgaralı yakma tesisinde yakılarak kızgın buhar elde edilecek ve bu buhardan da bir buhar türbini ve ona bağlı bir jeneratör vasıtasıyla elektrik enerjisi üretilecek. Tesise alınacak atıklar, bölgedeki besi tavukçuluğu kaynaklı atıklar başta ve ağırlıkta olmak üzere, üzümcülük kaynaklı bağ atıkları, mısır sapı, ağaç budama atıkları vb. kuru tipteki atıklardan oluşacak. 55.578 ton tavuk atığı, 4.789 ton mısır sapı, 17.220 ton bağ atığı ve 1.883 ton ağaç budama atığı proje kapsamında kurulacak tesise biyokütle olarak tedarik edilecek. 

Projede yıllık 79.649 ton atık kullanılması planlanmaktadır. Tesis yılda en az 8.000 saat devrede kalarak elektrik üretimi ve atık bertarafı sağlayacak. Santralin üretebileceği (yıllık) net elektrik enerjisi miktarı 78 GWh/yıl olarak öngörülüyor. Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak.

Enerji Günlüğü 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler