1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Mansurlu Enerji 15 MW’lık rüzgar santrali kuracak

Mansurlu Enerji 15 MW’lık rüzgar santrali kuracak

Mansurlu Enerji, 285 milyon TL yatırımla 15 MW kurulu gücünde Mansurlu Rüzgâr Enerji Santrali (RES) kuracak. Santralde 6 rüzgar türbini yer alacak.

Mansurlu Enerji 15 MW’lık rüzgar santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Adana ve Kayseri il sınırları içinde 15 MW kurulu gücünde Mansurlu Rüzgâr Enerji Santrali (RES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Mansurlu Enerji Üretim San. Ve Tic. AŞ. tarafından Kayseri İli, Yahyalı İlçesi ile Adana İli, Feke İlçesi sınırları içerisinde 15 MW kurulu gücünde Mansurlu Rüzgâr Enerji Santrali (RES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri  285 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 3 MW gücünde 2 adet ve 2,25 MW gücünde 4 adet olmak üzere toplamda 6 adet rüzgâr türbini kurulacak. Daha önce santral için 15 adet rüzgar türbini kurulması planlanmıştı, ancak yapılan revizyon sonrası türbin sayısı düşürüldü.  Türbinlerin yarısı Kayseri, yarısı da Adana il sınırları içinde yer alacak. Türbinlerin ekonomik ömrünün ise 49 yıl olacağı öngörülüyor. Santralde üretilen elektrik yeraltı kablo bağlantısı ile Çamlıca-1 HES TM'nin OG Barasına bağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler