1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MAPEG işlemleri dijitale taşıyor

MAPEG işlemleri dijitale taşıyor

MAPEG bünyesinde gerçekleştirilen işlemler dijital ortama taşınıyor.

MAPEG işlemleri dijitale taşıyor

Enerji Günlüğü - MAPEG bünyesinde gerçekleştirilen işlemler dijital ortama taşınıyor.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinin Elektronik Ortamda Yürütülmesi Hakkında Yönetmelik, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik MAPEG tarafından yapılacak iş ve işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesine yönelik usul ve esasları düzenliyor. Buna göre MAPEG bünyesindeki işlemler, dijital ortama taşınarak e-Devlet altyapısına entegre edilecek ve kurumlar arası bilgi paylaşımını temin etmek üzere Birlikte Çalışabilirlik Esasları Rehberine uygun şekilde düzenlenecek. 

Sistem, mobil cihazlar da dahil olacak şekilde hazırlanacak ve güncel teknolojiye paralel olarak kullanıcılara hizmet verecek. 

Elektronik otomasyon yazılımları üzerinden işlem yapacak kişiler, Genel Müdürlükçe ilan edilen standartlar, kurallar, usuller ve bu hususlarda yapılacak değişikliklere uygun olarak işlem yapmakla yükümlü olacaklar. 

Elektronik otomasyon yazılımları üzerinde işlem yetkilisi tarafından yapılan işlemlerden, işlem yetkilisi ile birlikte işlem yetkilisine yetki veren ve işlem yetkilisinin yetki devri yaptığı kişi dâhil tüm taraflar, ilgili mevzuat kapsamında sorumlu tutulacaklar. İşlem yetkisinin devri halinde işlem yetkisini devreden ile işlem yetkisini devralan birlikte sorumlu olacaklar. İşlem yetkisinin devri bu yetkiyi devredenin ilgili mevzuattan doğan sorumluluğunu ortadan kaldırmayacak.

İşlem yetkilisinin mevzuat kapsamında yapacağı beyanlar ver talepler, bundan böyle elektronik otomasyon yazılımları vasıtasıyla yapılacak. MAPEG, farklı yol ve yöntemlerle iletilen talepler ile gerçekleştirilen beyanları dikkate almayacak ve bu talep ve beyanlar hakkında işlem yapmayacak. 

Maden ruhsat sahiplerinde mevcut bulunan fiziki sevk fişlerinden kullanılmayanlar, MAPEG’E iade edilecek. 

Elektronik otomasyon yazılımlarının devreye alınması öncesinde ilgili mevzuat kapsamında MAPEG’E verilen belgelerin yeniden düzenleme işlemleri de elektronik otomasyon yazılımları üzerinden yapılacak. 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler