1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. MAPEG TPAO için Lüleburgaz’da kamulaştırma yapacak

MAPEG TPAO için Lüleburgaz’da kamulaştırma yapacak

MAPEG, TPAO’nun Çerkesköy-Kapıkule doğalgaz hattı için Kırklareli Lüleburgaz’daki işletme ruhsatlı sahada kamulaştırma yapacak. 

MAPEG TPAO için Lüleburgaz’da kamulaştırma yapacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Çerkesköy-Kapıkule doğalgaz hattı için Kırklareli Lüleburgaz’daki işletme ruhsatlı sahada kamulaştırma yapacak. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Kırklareli ve Tekirdağ illeri sınırları dahilinde sahip olduğu ARİ/TPO/K/F18-b4-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatında, Alacaoğlu kuyularından üretilen doğalgazın Hamitabat-Değirmenköy toplama tesisine taşınması amacıyla inşa edilen Çerkezköy-Kapıkule arasındaki doğalgaz hattının deplasesi için gerekli olan Kırklareli ili, Lüleburgaz ilçesi, Sarımsaklı Mahallesi hudutları dahilindeki 7 ada, 12 numaralı parselde 999,33 m²’lik, 13 numaralı parselde 305,20 m²’lik ve 14 numaralı parselde ise 874,39 m²’lik olmak üzere toplam 2.178,92 m²’lik arazinin mülkiyet olarak kamulaştırılması için başvuruda bulunmuştu.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Buna göre arazi sahibi Ziya Organik Tarım İşletmeleri AŞ’nin rayiç haddin üzerinde bedel talep etmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Lüleburgaz 1. Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararı bulunan taşınmazın 2.178,92 m2'lik kısmı, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler