1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MAPEG, TPAO’nun Sarnıç 1 Kuyusu için kamulaştırma yapacak

MAPEG, TPAO’nun Sarnıç 1 Kuyusu için kamulaştırma yapacak

MAPEG, TPAO’nun Tekirdağ Malkara’daki Sarnıç 1 Kuyusu için, kamulaştırmalar yapacak.

MAPEG, TPAO’nun Sarnıç 1 Kuyusu için kamulaştırma yapacak

Enerji Günlüğü - MAPEG, TPAO’nun Tekirdağ ve Edirne’deki arama ruhsatı kapsamında açtığı Sarnıç 1 Kuyusu için, Tekirdağ Malkara’da kamulaştırma yapacak.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Tekirdağ ve Edirne illerinin sınırları içine yayılan AR/TPO/K/G17-b1, b2, b4 pafta numaralı petrol arama ruhsatı sahasında açılan Sarnıç 1 Kuyusunun lokasyon sahası ve yolu için Tekirdağ ilinin Malkara ilçesine bağlı Kozyörük Mahallesindeki 186 ada, 106 numaralı parselin (eski 4986 parsel) 5.874,18m2’lik kısmı ile 186 ada, 119 numaralı parselin (eski 4987 parsel) 21.585,27m2’lik kısmının mülkiyet şeklinde kamulaştırılması amacıyla Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğüne (MAPEG) başvuruda bulunmuştu. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), başvuruyu inceledi ve talebi onayladı. Buna göre rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde Malkara Asliye Hukuk Mahkemesince acele el koyma kararları bulunan başvuru konusu taşınmazların anılan kısımları, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesinin ikinci fıkrası gereğince kamulaştırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler