1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mar-En Enerji, Doğankaya HES’e yardımcı GES kuracak

Mar-En Enerji, Doğankaya HES’e yardımcı GES kuracak

Adıyaman Göksu Çayı üzerinde yer alan ve 13 yıldır elektrik üretmekte olan 20,55 MW kurulu gücündeki Doğankaya Hidroelektrik Santrali (HES) güneş enerjisi ile hibrit santrale dönüşecek. 

Mar-En Enerji, Doğankaya HES’e yardımcı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Gülsan Holding şirketlerinden Mar-En Enerji Üretim Tic. Ve San. AŞ tarafından işletilmekte olan ve Adıyaman İli, Tut İlçesi sınırları içerisinde Göksu Çayı üzerinde kurulu bulunan Doğankaya Hidrolektrik Santraline (21,231 MWm / 20,55 MWe), Güneş Enerji Santrali (yardımcı kaynak) ilave edilmesi planlanıyor.  Doğankaya HES Yardımcı Kaynak GES (9,9997 MWm-9,9997 MWe; 12,803 ha) Birleşik Yenilenebilir Enerji Tesisi projesinin değeri yaklaşık 90 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan güneş enerji santralinde fotovoltaik modüllerde monokristal hücre türü kullanılacak. Fotovoltaik monokristal hücreler ile üretilen doğru akım elektrik enerjisi invertörler yardımıyla alternatif elektrik enerjisine çevrilecek. Santralde her biri 595 Wp gücünde 16805 adet ve 700 Wp gücünde 1 adet güneş paneli ve her biri 350 kW/320 kW gücünde 34 adet evirici (invertör) kullanılacak. Bu kapsamda santralin kurulu gücü 9.999,7 kWp – 9.999,7 kWe (9,9997 MWm-9,9997 MWe) olacak. 

Enerji Günlüğü