1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mardin Artuklu’ya doğalgaz verildi

Mardin Artuklu’ya doğalgaz verildi

Enerji Günlüğü - Mardin’in Artuklu ilçesinde doğalgaz kullanımı başladı. Türkiye’de 81 ile ev büyük ilçelere doğalgaz verilmesi hedefi doğrultusunda...

Mardin Artuklu’ya doğalgaz verildi

Enerji Günlüğü - Mardin’in Artuklu ilçesinde doğalgaz kullanımı başladı. 

Türkiye’de 81 ile ev büyük ilçelere doğalgaz verilmesi hedefi doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. Mardin’in Artuklu ilçesi de yeni doğalgaz kullanılmaya başlanan ilçeler arasındaki yerini aldı. 

Bölgedeki doğalgaz dağıtım lisansı sahibi Akmercan Grubu tarafından Artuklu’nun İstasyon, Yenişehir, 13 Mart ve Yalım mahallerine doğal gaz boru hattı döşenmesi çalışmaları tamamlandı. 

Mardin Arena’nın haberine göre doğalgaz akışının başladığı ilçede doğaglaz tüketimi de başladı. Ravza Caddesi’ndeki Abdulhakim Doğan adlı abonenin evine gaz verilmesi sırasında Akmercan Mardin Doğal Gaz Genel Müdürü Yunus Keskin, Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk de hazır bulundu. Doğan Ailesi, doğalgaz ateşinde pişirilen ilk kahveden konuklarına da ikram etti. 

Genel Müdür Yunus Keskin, son dört yılda toplam 100 kilometre doğal gaz dağıtım hattı inşa ettiklerini söyledi. Kesgin, Mardin’de doğalgaz kullanımının artışına paralel, özellikle kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin azalacağını söyledi. Bu sayede solunum yolu hastalıklarında da ciddi azalmalar olacağına dikkat çeken Keskin, “Doğal gazın Mardin ekonomisine ve istihdamına da önemli katkıları var. İlk etapta, yöneticileriyle, mühendis ve teknik ekipleriyle ve işçileriyle toplamda bine yakın istihdam sağlandı ve bu giderek artacak. Gerek Şirketimizin yatırımları gerekse doğal gaz iç tesisat dönüşümleriyle 150 milyon dolarlık iş hacmine ulaşılacak” dedi.  

Mardin genelinde kazı çalışmalardan vatandaşların rahatsızlık duyduğunun farkında olduklarını belirten Keskin, “Doğalgaz bir altyapı çalışmasıdır. Altyapı çalışması kazı yapılmadan maalesef yapılamıyor. Tüm hemşehrilerimizden bu konunda biraz daha sabır göstermelerini istiyoruz. Çalışmalar bittikten sonra hemşehrilerimiz daha konforlu bir yaşama kavuşmuş olacaktır” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler