1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Mardin-Derik Biyokütle Enerjisi Santrali hizmete girdi

Mardin-Derik Biyokütle Enerjisi Santrali hizmete girdi

Enerji Günlüğü – Global Holding’e ait Mardin-Derik Biyokütle Enerjisi Santrali, hizmete girdi. Global Yatırım Holding’a ait, 12MW kurulu güce...

Mardin-Derik Biyokütle Enerjisi Santrali hizmete girdi

Enerji Günlüğü – Global Holding’e ait Mardin-Derik Biyokütle Enerjisi Santrali, hizmete girdi. 

Global Yatırım Holding’a ait, 12MW kurulu güce sahip Mardin-Derik Biyokütle Enerjisi Santrali (BES) hizmete girdi. Mısır ve pamuk saplarından elektrik üreten santral, 30 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor. 

Geçtiğimiz yıl Aydın-Söke ve Şanlıurfa-Haliliye’de toplam 17,2 MW’lık iki biyokütle santralini devreye alan Global Yatırım Holding’in biyokütleden elektrik üretimindeki toplam kurulu gücü, 29,2 MW’a ulaştı.

Global Enerji ve Madencilik CEO’su Atay Arpacıoğulları, “Tarımsal ve hayvansal biyokütleden enerji üretiminde ülkemizin büyük bir potansiyeli var. Temiz ve yenilenebilir enerji alanında ülkemizin lider yatırımcısı olma hedefimiz doğrultusunda bu alanda çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. 

Arpacıoğulları, “Mardin-Derik Biyokütle Santrali, atıl kaynakları ekonomiye kazandırıyor. Tarlalarda kalan tarımsal atıkların hammadde olarak kullanılması sayesinde hasat sonrası yakmaların önüne geçiyor ve tarımsal verimlilik artışına katkıda bulunuyor” diye konuştu. 

Arpacıoğulları, 12MW kurulu güce sahip Aydın-Söke santralinin kapasite artış çalışmalarının da devam ettiğini belirtti ve çalışmalar tamamlandığında Aydın-Söke’de toplam kurulu gücün 24MW’a yükseleceğini kaydetti. Bu durumda grubun biyokütleye dayalı elektrik üretim kapasitesi 41 MW’a ulaşacak. 

Arpacıoğulları, Mardin-Derik Biyokütle Santrali’nin 2019 yılı itibariyle Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması’na (YEKDEM) katılım için gerekli başvuruları yaptıklarını da sözlerine ekledi ve “Böylece santralimizin 1 Ocak 2019’dan itibaren 10 yıllık süre boyunca YEKDEM desteklerinden yararlanmasını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler